Armin ensimmäinen pentue näki päivänvalon 23.8.2016. Astutuksessa niin ihmiset kuin koiratkin olivat ensikertalaisia, mutta pienen "alkusähläyksen" jälkeen onnistui! Tiineys ja synnytys menivät erinomaisesti ja Armi oli ensihetkistä alkaen luontainen, loistava emä. 


 


 

Rakastaffin Avatar eli Becky. Taustalla pentueen isä Lost Ice's Borat "Bosse".

Becky on tosi utelias, vilkas, leikkisä ja hellyydenkipeä, oppii todella nopesti uusia temppuja. Becky haluaa pitää kaikki luut itsellään ja piilotteleekin niitä pitkin kämppää. Taitaa olla jo pienen koiralauman johtajatar ;) Becky rakastaa kaikkia ihmisiä, etenkin lapsia. Ihana koira kaikin puolin.

 

valitettavasti Beckyllä todettiin joulukuussa 2019 lonkkadysplasia :(
 


 

Rakastaffin Asterix, eli Aatu

"Moi mä oon Aatu. Luonteeltani olen hyvin ihmisrakas ja mielummin käperryn ihmiseni kainaloon sohvalle kun olen omassa punkassa. Mitä lähemmäs iholle pääsen sen parempi. Tykkään myös lapsista. Varsinkin aamuisin tykkäisin halia ja pusia kaikkia mutta ihmiset ovat ihmeen väsyneitä silloin. Tulen myös toimeen toisten koirien kanssa ja jaksaisin loputtomiin leikkiä. Kissatkin on kivoja. Osaan myös kävellä hihnassa hienosti ja vapaana menen paljon metsässä. Toki jos ihmiseni katoaa näköpiiristä palaan oitis katsomaan ja tottelen kun minua huudetaan. Olen siis kaikinpuolin täydellinen pakkaus. Ihmiseni mielestä huonoja puolia minusta ei juurikaan löydy muuta kuin että paikoilla pysyminen ja rauhoittuminen ja kun suullani tutkin maailmaa. Olen siis kaikinpuolin mahdottoman hyvä tyyppi. Staffimaisen raju rakastaja ja kaikkien kaveri." 

Rakkaudella: Aatu
(instasta löytyy @asterix.staffy)

 

Rakastaffin Alfaalfa eli Hero syksyisissä tunnelmissa

Hero on suurella sydämellä varustettu, hullun villi, leikkisä pusukone, joka on mielellään kaikissa perheen toimissa mukana kuin peräpukama. Hero tykkää ulkoilusta etenkin metsässä ja leikkiminen on sen lempipuuhaa. Nosework on kans yksi lemppareista.
Kovin on nopeasti oppivainen, tähän mennessä ollut äärettömän kuuliainen ja kova työmotivaatio on. Palkalla ei tunnu olevan sille edes väliä, se vaan haluaa työskennellä. Hero on saanut paljon suitsutusta koirakoulu ja rallytoko hommissa. Kurssikaveritkin kommentoineet ja ihailleet tiivistä kontaktia ja Heron työmotivaatiota  sekä miellyttämisenhalua.
Jalostusurosta ei Herosta komesta ulkonäöstä huolimatta tule, sillä se on erityisherkkä, stressiin taipuvainen ja ylivilkas. 


 

Rakastaffin Albertiina eli Lara

Lara on luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja myös muiden koirien kanssa tykkää leikkiä, Laran paras kaveri onkin puolivuotta vanhempi labradorinnoutaja Demi. 
Pallo& frisbee leikit ovat Laran ehdottomia lemppareita ja vaikka neidissä on virtaa kuin pienessä kylässä,  osaa hän myös rauhoittua kun sen aika on.
Lara on erittäin oppivainen ja pitää myös itse koulutushetkistä. 
 
Lara on rikastuttanut elämäämme sanoinkuvailettoman paljon ja neiti on meidän silmäterä. 
Lara on sulattanut epäilevät, sekä koirapelkoisetkin sydämet energiallaan ja loputtomalla rakkaudellaan kaikkia kohtaan.

 

 

Rakastaffin Aarre eli Risto

Risto on erittäin lapsiystävällinen ja viimeisen päälle seurakoira. Jopa siihen pisteeseen asti, ettei vessaan, sänkyyn, ruoanlaittoon, tai itseasiassa minnekään kannata edes yrittää mennä yksin. Kuten kaikilla staffeilla, myös Ristolla on tasan kaksi vaihdetta: 0 ja valonnopeuskaan ei riitä. Tasaisin väliajoin, eli minimissään kerran viikossa, useimmiten kaksi kertaa viikossa, on Risto päästettävä purkamaan sikaenergiaa. Meillä frisbeen heitto ja painiminen 60kg rotikan kanssa ajaa tuon tehtävän, ilman noita edellä mainittuja aktiviteetteja kuoriutuu Ristosta oikea terroRisto. Kaipaa siis energianpurkua ja sen kyllä huomaa. Risto on erittäin utelias, sosiaalinen ja omaa erittäin hyvän sosiaalisten tilanteiden tajun. Tulee toisten koirien kanssa erittäin hyvin toimeen. Risto on kasvanut pennusta vuoden ikäisen tyttäreni kanssa yhdessä. Nämä kaksi on viimeisen päälle parivaljakko, Risto saa osansa rapsutuksista, ruoista ja myös satunnaisista taaperon sinnikkäistä komentamisyrityksistä. Tasapainoisena ja sosiaalisena koirana kestää ja ottaa todella hyvin nämä vastaan. Perheeseemme kuuluu  vaimoni, kaksi teini-ikäistä tyttöä, sekä Riston toinen omistaja ja puudeli, joihin Risto suhtautuu erittäinkin läheisesti. Nukkuu aina jonkun meidän vieressä ja on muutenkin kyljessä kiinni. Vahtikoira ei Risto todellakaan ole, vieraat ovat ennemminkin mahdollisia rapsutuksen antajia kuin uhkaavia vahdittavia. Tämän sanottuani en epäile hetkeäkään etteikö Risto tilanteen sattuessa puolusta perhettään periksiantamattomalla tavalla. Risto on perheenjäsen, osa meidän laumaa, ei pelkkä koira.


 

Rakastaffin Acracadabra eli Anni

Anni on koira täynnä rakkautta! Anni ei jätä yhtäkään ihmistä huomioimatta, varsinkaan jos sattuvat häneen päin vilkaisemaan. Anni rakastaa ihmisiä niin paljon, että päästää ilopissat heti kun joku hänelle puhuu ja jos rapsutusasteelle menee, niin on välittömästi selällään ja tarjoaa rapsuttajalle mahaansa. Anni on hyvähermoinen eikä säiky turhia ja jos säikähtää, niin palautuu siitä välittömästi. Anni ei ole koskaan tuhonnut mitään ja jää nätisti yksin kotiin. Nukkuu aina ihmisessä kiinni, mutta tarpeen vaatiessa osaa nukkua myös yksin.
Anni ei kaipaa pitkiä lenkkejä, vaan purkaa energiaansa kodin touhuissa mukana ollessaan ja lasten kanssa piilosta leikkiessä. Leikkii paljon myös omien lelujen kanssa ja sen jälkeen asettuu lepäämään. Anni on todellinen ihanuus!

Powered by Aava 3